طرز تهیه چای ماسالا و خواص مختلف آن
چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا یک نوع نوشیدنی گرم است که ریشه آن اصالتا به کشور هند برمیگردد. این چای خوشمزه از ادویهها و مواد مختلفی مثل هل، دارچین، میخک، فلفل سیاه، زنجبیل و… ترکیب شده است. ماسالا را به دلخواه میتوان با آب یا شیر تهیه کرد. ادویههای مختلف طعم و عطر بی نظیری به این نوشیدنی دادهاند. علاوه بر طعم شیرین و تند و عطر مطبوع، این چای پر از خواص مختلف است.
فواید چای ماسالا
چای ماسالا فواید مختلفی دارد. یک خاصیت چای ماسالا، ضد التهابی بودن آن به دلیل وجود زنجبیل و میخک در ترکیبات این نوشیدنی است. همچنین این دو ماده باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند و به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی از سرماخوردگی و گرفتگیهای مکرر بینی جلوگیری میکنند. نوشیدن چای ماسالا میزان ورود عفونتها به بدن را کم میکند. ماسالا میتواند در کنترل فشار خون نیز اثر مثبتی داشته باشد.
این چای سطح انرژی بدن را افزایش میدهد و ادویههای موجود در آن باعث تعادل انرژی میشوند. جالب است بدانید یکی از خواص کاربردی ماسالا برای زنان، کم کردن میزان درد ناشی از عادت ماهیانه است. در این دوران که عضلات بدن خانمها دچار درد و گرفتگی میشوند، نوشیدن این چای با خاصیت ضد التهابی این دردها را تسکین میدهد. علاوه بر خواصی که ذکر کردیم، مصرف متعادل ماسالا با افزایش دادن مقاومت به انسولین و کاهش سطح قند خون از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند.
مواد چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا از ترکیب ادویههای گرم اعم از دارچین پودر شده، هل پودر شده، زنجبیل پودر شده، میخک، جوز هندی و فلفل تهیه میشود. البته گاهی چند ادویه دیگر هم به این ترکیب اضافه میکنند که در دستورهای مختلف ممکن است ببینید. ترکیبات چای ماسالا که به آنها اشاره کردیم، اساس این چای را میسازند. در ادامه به شما خواهیم گفت که با ترکیب این ادویهها چگونه یک نوشیدنی گرم و خوشمزه دم کنید.
در سایت The Spruce Eats گفته شده:
چای ماسالا یک نوشیدنی محبوب و سنتی هندی است که ترکیبی از چای سیاه قوی، ادویههای معطر مانند دارچین، هل، میخک و زنجبیل، به همراه شیر و شکر میباشد. خواص ضد التهابی و تقویتی این ادویهها، نوشیدن چای ماسالا را به یک عادت سلامتمحور تبدیل کرده است. نوشیدن این چای، بهبود سیستم ایمنی و افزایش سطح انرژی بدن را به دنبال دارد و با کمک به تنظیم قند خون، میتواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند. این ویژگیها چای ماسالا را به نوشیدنیای محبوب در سراسر جهان تبدیل کرده است.
نحوه دم کردن نوشیدنی ماسالا برای ۲ نفر
برای دم کردن چای ماسالا به ۱ قاشق دارچین، هل و زنجبیل پودر شده، نصف قاشق میخک و جوز هندی و یک چهارم قاشق فلفل سیاه کاملا پودر شده نیاز دارید. ابتدا تمام ادویههای ذکر شده را با هم ترکیب کنید و هم بزنید تا یکدست بودن بافت مواد را ببینید. اگر وقت زیادی برای تهیه این چای ندارید، میتوانید از روش تهیه فوری این نوشیدنی استفاده کنید. برای این کار کافی است یک چای کیسهای را داخل آب جوش قرار دهید و سپس کمی شیر و ادویهها را به آن اضافه کنید. البته پیشنهاد میکنیم برای تجربه ماسالای اصیل روشی را که در ادامه خواهیم گفت امتحان کنید.
برای این کار ابتدا ترکیب ادویههای مخلوط شده را داخل یک قوری بریزید. شعله گاز باید ملایم باشد. ده دقیقه صبر کنید تا مواد نرم شوند. در این مرحله چای سیاه را به ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید تا ۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز حرارت ببیند. بعد از این زمان وقت آن است که قوری را بردارید و مواد را از صافی رد کنید. ترکیب از صافی رد شده را به شیر در حال جوشیدن اضافه نمایید. بعد از حدود ۲ الی ۳ دقیقه چای شما آماده است.
موضوع: | خلاصه مطلب |
تعریف چای ماسالا | چای ماسالا یک نوشیدنی گرم هندی است که از ترکیب ادویههای مختلف مانند هل، دارچین، میخک، فلفل سیاه و زنجبیل تهیه میشود. |
فواید چای ماسالا | چای ماسالا میزان انرژی را افزایش میدهد، ضد التهاب است، سیستم ایمنی را تقویت میکند، و از دیابت جلوگیری میکند. |
مواد تشکیلدهنده | دارچین، هل، زنجبیل، میخک، جوز هندی، فلفل سیاه |
روش تهیه | ادویهها را ترکیب کرده، با چای سیاه و شیر دم کرده و سپس از صافی گذرانده و مصرف کنید. |